Izbornik jezika

Bosanski | English

KBK kranovi

Demagovi KBK kranovi uspješno su u upotrebi već dugi niz godina, a mogu se pronaći u fabrikama i radionicama gotovo svakog tipa i veličine. KBK predstavljamo kao sustav modularne gradnje kranova: sastoji se od standardnih elemenata (mostovi, staze, kolica, ovjesi, vitla, napajanje itd.) čijom se kombinacijom rješavaju jednostavni ili složeni zadaci dizanja i premještanja komadnih tereta.

Premještanje tereta KBK kranovima je brzo, sigurno i efikasno iznad radne i proizvodne razine - bez potrebe za korištenjem podnog prostora za nosače kranske staze. KBK je jednostavno zavješen za strop ili elemente stropne konstrukcije. Na taj način povećava se produktivnost radnih mjesta. Upotrebom dodatnih elemenata sustava, omogućeno je rukovanje čak i teretima koji se nalaze izvan tlocrtnog područja kranske staze, a što je inače neostvarivo kod klasičnih kanova.
Slika 72
Slika 73
KBK sistem modularne gradnje
KBK instalacije pogodne su za linijske transportne operacije (monorej) ili, poput klasičnih kranova, za cijele tlocrtne površine. Nalaze primjenu u svim granama industrije i proizvodnje. Izgrađuju se za nosivosti do 3.200 kg i proizvoljne raspone bez ograničenja.
Robusna konstrukcija i fleksibilnost
Sastavljen od mnogih standardnih komponenata, tehničko rješenje iz KBK sistema modularne gradnje može se prilagoditi kako bi zadovoljilo pojedinačne specifične zahtjeve. Osnovni su sastavni elementi hladno valjani profili raznih veličina. Odlikuju se visokim mehaničkim svojstvima krutosti i čvrstoće uz malu vlastitu masu. Njihova primjena čini naknadne nadogradnje ili izmjene KBK instalacije lakim i cjenovno povoljnim zahvatima, u slučajevima razvoja proizvodnje.
Jednostavna montaža, pouzdanost i učinkovitost
Tipična je pogodnost primjene KBK sistema modulane gradnje jednostavna i brza montaža zahvaljujući standardiziranim dimenzijama i vijčanim spojevima. Puštanje u rad je jednostavno, zahvati održavanja izvode se brzo. Izrađen od standardiziranih proizvoda proizvedenih u velikim serijama, KBK komponente daju vam :

  • optimalni odnos uloženog i dobivenog,
  • visoku funkcionalnu pouzdanost,
  • dugi životni vijek.
0 0