Izbornik jezika

Bosanski | English

O nama

Slika
Firma FINING d.o.o. Gračanica osnovana je 2002. godine, sa dva zaposlena u iznajmljenoj hali i registrirana kao trgovačka firma za prodaju rabljene opreme za građevinarstvo i isporuku revizioniranih industrijskih kranova njemačkih proizvođača. Međutim, vremenom smo se opredijelili isključivo za industrijske kranove (revizionirane i nove kranove), odnosno na proizvodnju uređaja za dizanje i prenošenje, što je danas i registrirana djelatnost naše firme. 

FINING d.o.o. danas zapošljava 60 radnika, uselili smo u novu proizvodnu halu površine 2.000 kvadratnih metara i vanjskim asfalitranim poligonom od 2.500 kvadratnih metara kao proizvodnim prostorom. Tu se, također, nalazi i kancelarijski prostor za opsluživanje proizvodnje kao i projektni biro.

"Iza nas je isporučenih 800 industrijskih kranova, mosnih, portalnih, konzolnih dizalica, monoreja, teretnih platformi, traverzi za nošenje tereta, zahvatnih sredstava za kranove, kranskih staza, napojnog voda za kranove, vibro stolova, uređaja za reciklažu betona itd... Midhat Ćehajić, direktor FINING d.o.o. , dodaje da je, pored proizvodnje kranova, za ovu firmu veoma važna djelatnost rekonstrukcija i modernizacija postojećih industrijskih kranova, kao i prilagođavanje istih za nove tehnološke zahtjeve od strane kupca.

Firma FINING d.o.o. također servisira i remontuje sve vrste postojećih industrjskih kranova i druge opreme za dizanje i prenošenje tereta.

Firma zapošljava inženjere mašinstva, inženjere elektrotehnike, ekonomiste, kao i mašinske tehničare, a ostali djelatnici su stručni i visokokvalificirani radnici elektro i mašinske struke, koji su iskustvo i stručnost stekli dugogodišnjim radom sa ovom vrstom opreme. 

Pored cijelog teritorija Bosne i Hercegovine, firma FINING d.o.o. je isporučivala kranove i na područje Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije - za više informacija pogledajte našu referenc listu kao i foto galeriju.

Također sa ponosom ističemo da je firma FINING d.o.o. od 1. januara 2009. generalni zastupnik za područje Bosne i Hercegovine najveće firme za industrijske kranove u svijetu njemačkog DEMAG CRANE & COMPONENTS kao i najveće firme za lučke kranove u svijetu njemačkog GOTTWALD PORT TECHNOLOGY.
0 0